Uoffisielt NM i Fatbike

Forbundsstyret har tildelt Hadeland Cykelklubb i samarbeid med Brandbu IF historiens første uoffisielle NM i Fatbike. Rittet vil bli arrangert på Lygna skistadion 10. januar 2015.

 -Dette viser i aller høyeste grad at sykling er en helårsidrett. Syklecross har nylig etablert seg som en ny sykkelgren i Norge som forlenger sesongen på høsten. Med Fatbike konkurranser vinterstid kan vi nå tilby norske syklister et konkurransetilbud årets rundt, sier en entusiastisk generalsekretær Bjørn Sætre.

-Fatbike er et spennende nytt konsept som gjør det mulig å sykle på både løs sand, myr og snø. Når vi nå beveger oss inn på nye områder er vi fokusert på at det ikke skal oppstå konflikter mellom syklister og andre brukere. Dette gjelder ikke bare for våre sykkelritt, men også når våre syklister skal trene i disse områdene, fortsetter Sætre.

-Arrangøren gjennomførte forrige vinter et vellykket Fatbike ritt på Lygna. De har solid arrangementskompetanse fra flere idretter, noe som gjør at forutsetningene er gode for et vellykket uoffisielt NM, sier arrangementsansvarlig Per Erik R. Mæhlum

Fatbike ritt arrangeres som en terrengsykkel konkurranse, og det uoffisielle norske mesterskapet vil arrangeres i henhold til vårt tekniske reglement for MTB. Fatbike har kommet for fullt på det norske markedet de siste par årene. Vi hadde i 2014 flere Fatbike-ritt i vår nasjonale terminliste.

40283_IMG_8434_715_utsnitt